Pàgines

QUI SOM?

La Tòfona Blanca va neixer a l'any 2009 quan un grup d'amics vam decidir crear un grup gastronómic per tal d'apendre a cuinar i a intercanviar coneixements. Des de aquell moment i fins ara hem anat fent cosetes i dinars i aquest blog preten recollir les receptes que anem fent i tambè compartirles a tothom que estigui interesat en aquest mon tant fantàstic. Esperem que us agradin.

divendres, 1 de febrer del 2013

Bacallà confitat amb peus de porc i salsa de ceps







INGREDIENTS:

Per 8 persones

-         8 talls de bacallà desalat (o fresc)
-         2 peus de porc bullits
-         1 porro
-         ceps esmicolats
-         brou de pollastre
-         nata líquida
-         oli verge d’oliva
-         tomaquets secs
-         sal maldon


Fem-ho:
En un recipient possem el bacallà i el cobrim totalment d’oli, el possem a foc lent i quan l’oli vulgui començar a bullir ho retirem del foc i deixem que es refredi dins del de l’oli. Reservem.

Donem una mica de temperatura al peus i treiem els ossos. Agafem paper film i posem les meitats dels peus i ho enrrotllem fent un cilindre, apretem bé i ho deixem reposar a la nevera (aquesta operació es millor fer-la el dia abans). Quedarà com una barra d’embotit, ho treiem del paper film, tallem rodanxes d’uns dos centímetres i ho passem per la planxa o paella a foc molt fort, que quedi torradet.

Per fer la salsa de ceps, agafem el porro i tallat ben fi el fem a la paella, quan estigui ros afegim els ceps i els sofregim, pasats uns minuts tirem una mica de brou i mès tard la nata líquida, deixem bulir uns minuts rectifiquem de sal i pebre i ho triturem tot amb la batedora. Colem i ja està.

Muntatge:

Fem un cordó de salsa de ceps ben calenta al plat, al damunt una rodanxa de peus de porc amb una mica de sal maldon i a sobre el tall de bacallà. Esmicolem un tomaquet sec previament hidratat amb oli i ho tirem a sobre del bacallà. A taula

Imprimir receta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada