Pàgines

QUI SOM?

La Tòfona Blanca va neixer a l'any 2009 quan un grup d'amics vam decidir crear un grup gastronómic per tal d'apendre a cuinar i a intercanviar coneixements. Des de aquell moment i fins ara hem anat fent cosetes i dinars i aquest blog preten recollir les receptes que anem fent i tambè compartirles a tothom que estigui interesat en aquest mon tant fantàstic. Esperem que us agradin.

divendres, 11 de gener del 2013

Xato (sense D.O.)





Ingredients (10 persones): 1 escarola, 1 pot d’anxoves, tonyina, 500gr. De llom de bacallà, olives arbequines, sal i pebre negre.

                     Salsa romesco-xato: 4 tomàquets, 6 alls escalivats i 2 de crus, 150gr. d’ametlles, 75gr. d’avellanes, 1 llesca de pa torrat, 2 nyores (les podem trobar en pols), 70cl. de vinagre, 300cl. d’oli d’oliva, un raig de Tio Pepe, sal i pebre vermell dolç.


Fem-ho: Netegem i tallem l’escarola.

               El bacallà l’hem tingut en aigua durant 3 dies per dessalar-lo. L’aigua la canviem un cop al dia. Ja dessalat, el tallarem en tacs gruixuts, que posarem en un plat amb oli d’oliva i pebre negre durant unes hores.

               Per fer la salsa de xato, escalivem / forn els tomàquets i els alls. Un cop fet els pelem. Posem tots els ingredients en un bol i ho triturem.

Emplatem-ho: Posarem l´escarola fent una pila, amb la tonyina i dues anxoves al damunt. Al costat i posem uns tacs de bacalla que hem macerat i escamparem unes olives pel plat. Finalment posem una mica de salsa de xato que donara color.
               

Imprimir receta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada