Ingredients (10 persones): 1 escarola,
1 pot d’anxoves, tonyina, 500gr. De llom de bacallà, olives arbequines, sal i
pebre negre.
Salsa
romesco-xato: 4 tomàquets, 6 alls escalivats i 2 de crus, 150gr. d’ametlles,
75gr. d’avellanes, 1 llesca de pa torrat, 2 nyores (les podem trobar en pols),
70cl. de vinagre, 300cl. d’oli d’oliva, un raig de Tio Pepe, sal i pebre
vermell dolç.
Fem-ho: Netegem i tallem l’escarola.
El bacallà l’hem tingut en
aigua durant 3 dies per dessalar-lo. L’aigua la canviem un cop al dia. Ja
dessalat, el tallarem en tacs gruixuts, que posarem en un plat amb oli d’oliva
i pebre negre durant unes hores.
Per fer la salsa
de xato, escalivem / forn els tomàquets i els
alls. Un cop fet els
pelem. Posem tots els ingredients en un bol i ho triturem.
Emplatem-ho: Posarem l´escarola
fent una pila, amb la tonyina i dues anxoves al damunt. Al costat i posem uns
tacs de bacalla que hem macerat i escamparem unes olives pel plat. Finalment
posem una mica de salsa de xato que donara color.
Imprimir receta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada