Pàgines

QUI SOM?

La Tòfona Blanca va neixer a l'any 2009 quan un grup d'amics vam decidir crear un grup gastronómic per tal d'apendre a cuinar i a intercanviar coneixements. Des de aquell moment i fins ara hem anat fent cosetes i dinars i aquest blog preten recollir les receptes que anem fent i tambè compartirles a tothom que estigui interesat en aquest mon tant fantàstic. Esperem que us agradin.

divendres, 11 de gener del 2013

Calçots amb tempura i salsa de Romesco






Ingredients (10 persones): 40 calçots, tempura , oli i aigua ben freda.

                     Salsa romesco-xato: 4 tomàquets, 6 alls escalivats i 2 de crus, 150gr. d’ametlles, 75gr. d’avellanes, 1 llesca de pa torrat, 2 nyores (les podem trobar en pols), 70cl. de vinagre, 300cl. d’oli d’oliva, un raig de Tio Pepe, sal i pebre vermell dolç.


Fem-ho: Tallem i netegem els calçots deixant-ne nomes la part mes tendre.

                En un bol hi posem la tempura amb aigua ben freda o glaçons. Suquem els calçots en la tempura i els posem a fregir en una paella amb el oli ben calent. Un cop fets els posem amb paper absorbent per treure l´exces d’oli.

                Per fer el romesco, escalivem/forn els tomaquets i els alls. Un cop fet els pelem. Posem tots els ingredients en un bol i ho triturem.

Imprimir receta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada