Ingredients
4 persones: 5-6 patates
mitjanes. Murgules seques (35gr), oli d’ oliva, 2 grans d’ all, sal, pebre
negre i 150 ml. crema de llet.
Fem-ho: Posem les murgoles
en aigua tebia per hidratar-les durant uns 30 min. Despres les
tallarem a trossets i les posem damunt de paper per treure l’ exces d’ aigua. Les
reservem.
Bullim les patates senceres uns 20-25 min.
Amb força aigua i sal. Les deixem refredar, les pelem i tallem per fer el llit
del plat.
Fem la salsa. Posem un bon
raig d’ oli en una paella i l’ escalfem a foc mitja. Hi posem els
alls tallats a lamines, i abans que es daurin, afegim les murgules, sal, i ho
saltejem uns 5 min. Hi afegim la crema de llet i ho rémenem tot. Podem
aprofitar l’ aigua de les murgules que es molt aromatica per donar gust, color
i textura a la salsa. Ho salpebrem al
gust i hi posem una mica de julivert.
Emplatem: A la base del
plat hi posem les patates que haurem tallat a lamines de ½ cm. I pel damunt i
posem la salsa amb els trossets de murgula.
Murgula:
Tambe conegut com “colmenilla” per la seva caracteristica forma, es un
bolet de primavera molt preuat, tant en l’ aspecte gastronomic com en l’
economic (400€ el kilo). Tot i que amb el seu intens gust amb poca qüantitat n’
hi ha prou.
ULL!! S’ ha d’ anar en compte ja que es un
bolet toxic a no ser que previamente sigui dessecat i/o molt cuinat.
Possiblement un dels millors bolets a la taula.
Imprimir receta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada