Pàgines

QUI SOM?

La Tòfona Blanca va neixer a l'any 2009 quan un grup d'amics vam decidir crear un grup gastronómic per tal d'apendre a cuinar i a intercanviar coneixements. Des de aquell moment i fins ara hem anat fent cosetes i dinars i aquest blog preten recollir les receptes que anem fent i tambè compartirles a tothom que estigui interesat en aquest mon tant fantàstic. Esperem que us agradin.

divendres, 11 de gener del 2013

Llit de patata amb salsa de Múrgules







Ingredients 4 persones:   5-6 patates mitjanes. Murgules seques (35gr), oli d’ oliva, 2 grans d’ all, sal, pebre negre i 150 ml. crema de llet.     


Fem-ho:  Posem les murgoles en aigua tebia per hidratar-les durant uns 30 min. Despres les tallarem a trossets i les posem damunt de paper per treure l’ exces d’ aigua. Les reservem.

              Bullim les patates senceres uns 20-25 min. Amb força aigua i sal. Les deixem refredar, les pelem i tallem per fer el llit del plat.

              Fem la salsa. Posem un bon raig d’ oli en una paella i l’ escalfem a foc mitja. Hi posem els alls tallats a lamines, i abans que es daurin, afegim les murgules, sal, i ho saltejem uns 5 min. Hi afegim la crema de llet i ho rémenem tot. Podem aprofitar l’ aigua de les murgules que es molt aromatica per donar gust, color i textura a la salsa. Ho salpebrem al gust i hi posem una mica de julivert.

Emplatem: A la base del plat hi posem les patates que haurem tallat a lamines de ½ cm. I pel damunt i posem la salsa amb els trossets de murgula.

Murgula: Tambe conegut com “colmenilla” per la seva caracteristica forma, es un bolet de primavera molt preuat, tant en l’ aspecte gastronomic com en l’ economic (400€ el kilo). Tot i que amb el seu intens gust amb poca qüantitat n’ hi ha prou.
               ULL!! S’ ha d’ anar en compte ja que es un bolet toxic a no ser que previamente sigui dessecat i/o molt cuinat. Possiblement un dels millors bolets a la taula.



Imprimir receta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada