Pàgines

QUI SOM?

La Tòfona Blanca va neixer a l'any 2009 quan un grup d'amics vam decidir crear un grup gastronómic per tal d'apendre a cuinar i a intercanviar coneixements. Des de aquell moment i fins ara hem anat fent cosetes i dinars i aquest blog preten recollir les receptes que anem fent i tambè compartirles a tothom que estigui interesat en aquest mon tant fantàstic. Esperem que us agradin.

diumenge, 14 d’octubre del 2012

Panacota de xocolata i Panacota de cirera






PANACOTA



1. PANACOTA de XOCOLATA



Ingredients:

500gr.   de nata per montar
300ml.  De llet sencera
150gr. de xocolata fondant
50 gr.    de sucre glass
4          fulles de gelatina neutre


Procediment

  1. S’agafen les fulles de gelatina i es possen en un recipient en aigua perque s’hidratin.
  2. La xocolata es fon en el microones o en un recipient a foc lent.
  3. En un recipient es barregen la nata per montar, la llet, el sucre glass i la xocolata fosa a foc lent romevent fins que comença a coure.
  4. S’afegeixen  les fulles de gelatina neutre hidratada i es remou fins a que es dissolgui tot.
  5. El líquid es possa en els motllos i es deixa refredar.
  6. El postre es possa a la nevera i es deixa reposar.


2. PANACOTA de CIRERA

Ingredients

500gr.     de nata per montar
300ml.   De llet sencera
50 gr.      de sucre glass
5 fulles  de gelatina neutre
2            cullarades d’aroma de vainilla
50g         de cireres
50g         de sucre moreno
2 fulles   de gelatina.


Procediment

      Per la gelatina de cirera

  1. Abans de començar a fer la gelatina s’hidraten les  2 fulles en aigua.
  2. Treiem l’ós de les cireres.
  3. En un recipient posem les cireres amb el sucre moreno,i una miqueta d’aigua i es deixa a foc lent durant uns 15’ fins que es dissolgui el sucre,  s’espessi la salsa i es comencin a desfer les cireres.
  4. Possarem la gelatina hidratada en el recipient i la deixem coure fins que es dissolgui la gelatina.
  5. Ficarem la barreja en els motllos que tenim preparats pel postre i deixarem reposar.

      Per la panacota

  1. S’agafen les fulles de gelatina i es possen en un recipient en aigua perque s’hidratin.
  2. En un recipient es barregen la nata per montar, la llet, el sucre glass i les dues cullarades d’essencia de vainilla fins que comença a coure.
  3. S’afegeix les fulles de gelatina neutre hidratada i es remou fins a que es dissolgui tot.
  4. El líquid es possa en els motllos  a continuació de la gelatina de cireres i es deixa refredar.
  5. El postre es possa a la nevera i es deixa reposar. 



Imprimir receta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada