MOUSAKA
Ingredients
1kg de patates
8 albergínies
4 cebes
200ml de tomaquet fregit (no solís)
800gr de carn picada de vedella
100 gr de mantega
100 gr de Farina
1,5l de llet
Formatge per
gratinar
Nou moscada
Canyella
Oli oliva
Sal
Procediment
- Tallarem l’albergínia longitudinalment (no molt fina, 1cm de gruix aprox.), li posarem sal perque tregui l’aigua durant uns 20 min.
- Pelarem les patates de forma irregular i les fregirem en abundant oli fins que quedin estovades (no han de quedar molt, molt fetes).
- Les patates les podrem possar de manera repartida en el recipient on tenim la intenció de fer la musaka.
- Treurem la sal de les abergínies amb una mica d’aigua i aixugarem.
- Tot seguit fregirem les albergínies i les posarem en paper perque absorveixi l’oli.
- Possarem una capa d’albergínia sobre la primera capa de patates.
- A continuació s’afegeix una capa de salsa de tomàquet
- Possarem una altra capa d’albergínia.
- Afegirem la última capa de salsa de tomaquet repartida per tot el recipient.
- Finalment es possarà una capa de betxamel i a sobre formatge per gratinar.

1.
Gratinar al forn uns 15 min.
Per la salsa de tomàquet
- Tallarem les cebes finament i les fregirem a foc mitjà/lent fins que la ceba quedi transparent.
- Afegirem la carn picada i sofregim uns minuts.
- Possarem la salsa de tomàquet, sal, una mica de canyella.
- Deixem que es redueixi fins que quedi una salsa compacta.
Per la betxamel
1.
Abans de fer la betxamel es interesant passar la farina per
un colador. D’aquesta manera evitarem que es facin grumolls.
- En una paella a foc lent posarem la mantega fins que es fon.
- Afegirem la farina i remourem continuament fins que es faci petites masses de color daurat.
- Mica en mica anirem possant llet i removen continuament perque no es facin grumolls.
- Afegirem sal i una mica de nou moscada al gust.
- Retirarem quan la salsa sigui homogenia.
Imprimir receta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada