Ingredients 6 pers.: 300 gr. vedella, 300 gr. porc, 1 pit de pollastre, 1 tomàquet, 2 cebes, 75 gr. pinyons, 150 gr. ametlles torrades, 300 gr. trompetes de la mort, 1 ou, 24 làmines pasta caneló, formatge emmental ratllat, sal i pebre.
Beixamel: 1 litre i mig de llet, 150 gr. mantega, 3 cullerades farina, 30 gr. tòfona.
Fem-ho: Trossegem la carn de vedella, de porc i el pit de pollastre, ho sal-pebrem i ho posem en una plata per anar al forn juntament amb la ceba, el tomaquet i una tassa de café d’aigua. Ho tapem i ho deixem coure al forn a 180º fins que estigui ben cuit. A mitga cocció hi afegim un raig de vi blanc o vermouth. Un cop la carn es cuita la triturem sense el brou del rostit.
En un bol posem el suc del rostit juntament amb les ametlles torrades i pelades i ho pasem pel turmix, barrejem la salsa amb la carn triturada procurant que ens quedi una masa homogenia pero no massa clara. Hi afegim els pinyons, les trompetes de la mort i es passa per la paella tot barrejant un ou i rectifiquem de sal si fos necesari. Es deixa reposar.
Couem le làmines dels canelons amb el foc ben viu, sal i mantega uns 12 minuts, les estenem damunt d’un drap de coto i els enrotllem amb la pasta reposada i els anem col.locant a una safata per anar al forn previament untada amb oli o be mantega.
Per fer la beixamel, posem dues cullerades de mantega a una olla, un cop desfeta hi afegim la farina sense parar de remenar i al obtindre una pasta sense gromulls afegim la tòfona picada i ho deixem enrossir. Un cop la farina ha canviat de color hi anem tirant la llet a poc a poc sense parar de remenar. La posem pel damunt dels canelons, el formatge emental i a gratinar.
Imprimir receta
Per fi he pogut recuperar algunes receptes i de pasada provo el tema de comentaris
ResponElimina