Pàgines

QUI SOM?

La Tòfona Blanca va neixer a l'any 2009 quan un grup d'amics vam decidir crear un grup gastronómic per tal d'apendre a cuinar i a intercanviar coneixements. Des de aquell moment i fins ara hem anat fent cosetes i dinars i aquest blog preten recollir les receptes que anem fent i tambè compartirles a tothom que estigui interesat en aquest mon tant fantàstic. Esperem que us agradin.

dilluns, 9 de febrer del 2015

POP GALLEC AMB "CACHELOS"



GUISAT DE POP GALLEC AMB CACHELOS (10 persones)


Ingredients:

·        4-5 Kg de Pop blanc gallec (peces d´uns 200gr) que previamente hem tingut congelat uns dies
·         2 kg de patata gallega
·         3 cebes dolces
·        1-2 pebrots vermells
·         3 pebrots verds
·         5 alls
·         pebre vermell de la vera
·        guindilles petites
·        oli
·         sal maldon.

Elaboració:

 Per tal que el pop no perdi els tentacles ni se li arrenqui la pell durant la cocció, cal espantar-lo. Es tracta de posar i treure el pop en aigua bullint en intervals de 30 segons, tres cops seguits. Un cop espantats els podem bullir en aigua sense sal i amb unes fulles de llorer i unes guindilles durant uns 20 o 30 minuts. Un cop bullits esperem que refredin, els tallem a trossets i els reservem.

Per altre banda bullim les patates senceres en la mateixa aigua que hem bullit el pop durant uns 25 min. Després les pelem i les tallem a tacs.

Tallem les cebes i els pebrots a tires i els alls ben petits. En una cassola hi posem oli d´oliva i hi tirem en primer lloc la ceba, després els alls i finalment el pebrot. També afegim el pebre de la vera. Podem posar-hi bitxo si us agrada una mica picant.
Tirem un raig de vi per cuinar a foc fort i un cop s´ha evaporat l´alcohol abaixem el foc hi ho anem confitant mica a mica.

Finalment en el sofregit de verdures hi posem els tacs de pop i les patates, amb mig litre del caldo del pop durant uns 5-10 minuts perquè tot s´integri.
Alhora de servir-lo, tirar sal maldon per damunt.


Imprimir receta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada