GUISAT DE POP GALLEC AMB
CACHELOS (10 persones)
Ingredients:
·
2 kg de patata
gallega
·
3 cebes dolces
·
1-2 pebrots vermells
·
3 pebrots verds
·
5 alls
·
pebre vermell de
la vera
·
guindilles petites
·
oli
·
sal maldon.
Elaboració:
Per tal que el pop no perdi els tentacles ni
se li arrenqui la pell durant la cocció, cal espantar-lo. Es tracta de posar i
treure el pop en aigua bullint en intervals de 30 segons, tres cops seguits. Un
cop espantats els podem bullir en aigua sense sal i amb unes fulles de llorer i
unes guindilles durant uns 20 o 30 minuts. Un cop bullits esperem que refredin,
els tallem a trossets i els reservem.
Per altre banda bullim les
patates senceres en la mateixa aigua que hem bullit el pop durant uns 25 min.
Després les pelem i les tallem a tacs.
Tallem les cebes i els pebrots a
tires i els alls ben petits. En una cassola hi posem oli d´oliva i hi tirem en
primer lloc la ceba, després els alls i finalment el pebrot. També afegim el
pebre de la vera. Podem posar-hi bitxo si us agrada una mica picant.
Tirem un raig de vi per cuinar a
foc fort i un cop s´ha evaporat l´alcohol abaixem el foc hi ho anem confitant
mica a mica.
Finalment en el sofregit de
verdures hi posem els tacs de pop i les patates, amb mig litre del caldo del
pop durant uns 5-10 minuts perquè tot s´integri.
Alhora de servir-lo, tirar sal
maldon per damunt.
Imprimir receta
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada